Studii Biblice - Proiectul Tyndale
acasa despre noi studiu biblic articole comanda contact

Trei cuvinte-cheie

Îmi făcea mare plăcere să particip la antrenamentele de atletism ale fiicei mele din timpul anilor ei de liceu. Înainte de a începe fiecare cursă, ea se retrăgea într-un colţişor, exersând pornirea de la blocstart şi petrecând un timp în lumea ei. Niciodată nu remarca prezenţa mea acolo, decât după prima cursă. Am întrebat-o de ce această solitudine. Mi-a explicat că trebuia să lase deoparte activităţile din ziua respectivă pentru a-şi putea focaliza mintea şi inima asupra câştigării cursei. (Şi nu de puţine ori a câştigat.) În acest timp petrecut în singurătate ea îşi amintea principiile de bază ale alergării.

Învăţătorii care doresc să predea eficient trebuie să lase deoparteactivităţile necesare ale vieţii de zi cu zi şi să se focalizeze asupra slujbei de predare. De asemenea, ei trebuie să-şi amintească şi să reafirme principiile de bază ale pregătirii şi prezentării studiului biblic. În acest sens, va fi utilă reţinerea următoarelor trei cuvinte:

1. SCOP
floare de cais Scopul predării biblice eficiente este un răspuns potrivit laCuvântul lui Dumnezeu ca dovadă a credinţei şi a dragostei faţă de El. Învăţătorul trebuie să reţină – şi să stabilească ca normă – că fiecare elev răspunde la lecţie după cum este îndemnat de Cuvânt şi de Duhul Sfânt.

2. CENTRU
Centrul predării biblice eficiente este elevul. Învăţătorul trebuie să-l pună pe elev în centrul predării, ceea ce înseamnă că accentul nu este asupra învăţătorului, a „lecţiei” sau a metodelor. Deşi aceste elemente sunt importante, elevul este mai important.

3. TIPAR
Tiparul predării biblice eficiente este cunoaşterea şi înţelegerea Bibliei, aplicarea personală a adevărului şi implementarea corespunzătoare a adevărului. Învăţătorul trebuie să pregătească şi să prezinte lecţia având în minte următoarele obiective: (1) elevii să acumuleze o măsură suficientă de adevăr biblic, (2) să înţeleagă acest adevăr prin prisma vieţii personale şi (3) să caute să răspundă la acest adevăr.

„Scop”, „centru” şi „tipar” sunt trei cuvinte-cheie care îl pot ajuta pe învăţător să-şi focalizeze mintea şi inima asupra predării. Foloseşte-le în rugăciune şi cere ajutorul lui Dumnezeu pentru slujba ta de predare. Astfel vei fi mai bine echipat pentru o predare biblică eficientă.