Studii Biblice - Proiectul Tyndale
acasa despre noi studiu biblic articole comanda contact

studiu biblic: Noul Testament Vechiul Testament Cărţi

In drum spre casa, de Edward A. Hartman

 

În drum spre casă
de Edward A. Hartman

„Puţine lucruri manifestă mai atractiv şi omagiază cu mai multă persuasiune gloria lui Dumnezeu în viaţa unui creştin decât o căsătorie şi o familie cristocentrică - una care va determina lumea atentă să se ridice şi să ia aminte.“ Astfel scrie Ed Hartman pe măsură ce contemplă vestea că tânăra lui soţie are, probabil, o tumoare pe creier. Acesta a fost punctul de cotitură care l-a determinat să-şi conducă familia cu o perspectivă eternă.

vezi cuprinsul

 

Doctrina reformata a predestinarii, de Loraine Boettner

 

Doctrina reformată a predestinării
de Loraine Boettner

Doctrina predestinării tratează câteva dintre cele mai profunde adevăruri revelate în Scriptură şi îi răsplăteşte generos pe cei care o studiază. Dacă cineva este dispus să o respingă fără ca mai întâi să-i studieze amănunţit afirmaţiile, să nu uite că aceasta a constituit convingerea fermă a multor oameni dintre cei mai minunaţi şi mai înţelepţi şi, în consecinţă, trebuie să existe argumente puternice în favoarea ei.

vezi cuprinsul

 

Instrumente in mainile Rascumparatorului, de Paul David Tripp

 

Instrumente în mâinile Răscumpărătorului -
un ghid de consiliere creştină

de Paul David Tripp

Mulţi dintre noi am fi uşuraţi dacă Dumnezeu ar fi încredinţat sfinţirea noastră în mâinile unor profesionişti pregătiţi şi plătiţi, însă acesta pur şi simplu nu este modelul biblic. Planul lui Dumnezeu este ca, prin lucrarea credincioasă a fiecărui membru, tot trupul să crească spre maturitatea deplină în Cristos. Paul David Tripp ne ajută să descoperim unde este necesară schimbarea în viaţa noastră şi a altora. Urmând exemplul lui Isus, Tripp ne arată cum să-i cunoaştem pe oameni şi cum să le spunem adevărul în dragoste.

vezi cuprinsul

 

Temelia credintei, de Donald Macleod

 

Temelia credinţei
Teologie sistematică din perspectivă reformată

de Donald Macleod

Temelia credinţei este o introducere accesibilă, dar profundă la câteva dintre adevărurile fundamentale ale credinţei creştine. Se va dovedi a fi folositoare creştinilor inteligenţi care se află la începutul unui studiu serios al adevărului creştin, precum şi învăţăturilor, pastorilor şi profesorilor. Această trecere în revistă a învăţăturii Bibliei este Macleaud de calitate superioară: Biblie, profund, clar şi practic.

vezi cuprinsul

 

Plantare de biserici, de Timothy Keller

 

Manual pentru plantare şi dezvoltare de biserici
de Timothy J. Keller şi J. Allen Thompson

„Acesta este un compendiu foarte cuprinzător de principii generale, lecturi, eseuri, exerciţii şi alte materiale care vor pregăti studenţii pentru plantarea de biserici, cu precădere în context urban. Asemenea altor manuale similare, împărtăşim convingerea că plantarea de biserici este «singura şi cea mai eficientă metodologie de evanghelizare cunoscută sub ceruri» (C. P. Wagner).“

Tim Keller
Redeemer Presbyterian Church , New York, NY

vezi cuprinsul

 

Educatia acasa, de Christopher J.  Klicka

 

Educaţia acasă - o alegere corectă
de Christopher J. Klicka

„Cartea lui Chris Klicka este o lucrare menită să acopere o lipsă, deoarece este prima care prezintă educaţia acasă. Prin aceasta doreşte să schiţeze un model de învăţământ alternativ, în lipsa unui învăţământ creştin instituţionalizat şi cu caracter. După părerea multora, aceasta pare să fie - cel puţin pentru moment - singura cale uşor practicabilă. Esenţa lui este că educaţia copilului are loc în casa familială, sub supravegherea directă a părinţilor. Aceasta prezintă numeroase avantaje, descrise în detaliu de autor pe parcursul cărţii.“

vezi cuprinsul

 

DVD-Educatia acasa

 

Conferinţa despre Home Schooling
Biserica Baptista Logos

Acest set de 3 DVD-uri conţine înregistrarea video a primei conferinţe pe tema educaţiei acasă (Home Schooling) de la noi din ţară, organizată de Biserica Baptistă Logos şi Asociaţia Home Schooling România. Invitaţi la această conferinţă au fost Bruce şi Barbara West, din SUA, şi Gabriel Curcubet, preşedintele AHSR. Sunt înregistrate atât prelegerile invitatilor despre noţiunea şi implementarea educaţiei acasă, cât şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri privitoare la modul în care aceasta se poate face la noi în ţară.

In sfarsit viu - de John Piper

 

În sfârşit viu - Ce se întâmplă când suntem născuţi din nou
de John Piper

„Publicarea acestei cărţi nu ar putea fi celebrată exagerat. În parte, datorită câtorva decenii de dispute referitoare la justificare şi la modalitatea prin care un om este adus în relaţie corectă cu Dumnezeu, am manifestat tendinţa de a neglija o altă componentă a convertirii care nu este cu nimic mai lipsită de importanţă. În termenii noului legământ, convertirea reprezintă mai mult decât o chestiune de statut şi poziţie în Hristos, deşi niciodată nu reprezintă mai puţin de atât: ceea ce include transformarea miraculoasă dăruită de Duhul, ceea ce transcende în mod incomensurabil hotărârea omului. Ea este naştere din nou; ea ne transformă în fiinţe noi; ea demonstrează că Evanghelia este puterea lui Dumnezeu pentru mântuire. Nici chiar tot crezul corect din lume nu o poate înlocui. Motivul pentru care «trebuie să vă naşteţi din nou» este o afirmaţie atât de importantă este că trebuie să fii născut din nou.“

D.A. Carson
Trinity Evangelical Divinity School, Deerfield, Illinois

vezi cuprinsul